Bac bac bac


E vineri si au trecut deja cateva ore de la ultima proba. Am scapat, dar toata lumea vorbeste in continuare despre bac. Vad fel si fel de analfabeti si prosti cum isi dau cu parerea despre involutia generatiilor si asta ma cam enerveaza.

Presa vorbeste  numai despre cazul de la Bolintineanu, iar astia care au luat bacul acum cativa ani (dintre care nu foarte multi l-au luat pe drept) s-au trezit sa critice.

Problema e ca deja am auzit cateva vorbe care par sa devina clisee.

1. S-a copiat peste tot

Daca esti asa de idiot sa asociezi un caz de frauda mediatizat de presa cu un status quo, imi pare sincer rau pentru tine. Degeaba ai luat bacul (cand l-ai luat, cum l-ai luat), tot idiot esti si asa vei ramane.

Plus ca mi se pare si lipsa de respect pentru unii care au invatat pe branci in liceu (nu eu). Ei se chinuie sa invete si tu te caci in munca lor si le spui ca au copiat.

2. “Da-i in plm de ratati. No hope for the new generation(s)”

Asta e un comentariu postat de un individ pe facebook, dar se pare ca parerea asta e impartasita de multi altii.

Nu m-ar deranja daca s-ar fi legat de o intreaga generatie un sociolog/o echipa de sociologi in urma unor analize care sa dovedeasca ca da, dom’le, intr-adevar suntem toti niste idioti.

In schimb, uite-l pe marele geniu care se ridica deasupra tuturor generatiilor : ACEST individ,cu o gaoaza inflorata tatuata pe tata, la bustul gol, tigara-n bot, paharu’ in mana este cel care e mai presus de tot ce urmeaza dupa momentul in care el, in mod accidental, probabil, a fost conceput.

Nu stiu cu cat ai luat bacul (si cand spun cu cat, ma refer la “cu cati bani”), dar inainte sa mai postezi comentarii ratate despre “ratati”, macar scoate-ti pozele de ratat de pe facebook.

3. A fost usor

Greu n-am cum sa spun ca a fost. A fost, poate, chiar mai usor decat anul trecut. Asta nu-i niciun capat de lume. La olimpici a fost si mai usor, dar de ei nu vorbeste nimeni.

Chiar daca subiectele au fost mai usoare, asta nu inseamna ca nu va mai exista o ierarhie. Chit ca un elev de 7 ia 8, cel de 8 va lua 9 si tot asa. Media ar fi putin-putin mai ridicata, dar asta nu inseamna ca intra toata lumea unde vrea. Nu, chiar daca diferenta intre note ar fi mai mica, ea tot exista si prioritate vor avea cei cu cele mai mari note, ca de obicei, pentru ca odata cu media generala de la bac, vor creste si mediile de admitere si implicit si ultima medie cu care se intra la buget/taxa.

Nu-mi vindeti mie gogosi cum ca absolventii vor avea “o parere gresita despre ei”, ca dupa 12 ani de scoala macar sa te auto-evaluezi tot esti in stare.

Dupa vise cu Ilie Moromete transformandu-se in Gandalf si alte sechele, s-a dus si bacul. Asteptam rezultatele pana luni, iar apoi incepe nebunia cu admiterea.

Hai sa mai traim!

Posted on 5 July 2013, in Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: